Sunday, February 26, 2012

Happy Sunday

Slm, hi sayang-sayangku semua, minggu ni memang minggu yg agak free for me. Orders bole bilang dgn jari mmg slow tsk tsk. Akahir bulan agaknya kan huhu Tapi bila time free ni takde plak mood nak meng-update blog *sigh* Bila busy macam terkejar-kejar nak update sana sini.

Anyway, this is gonna be a quick update, tomorrow genaplah 10tahun my putera sulung. Time really flies kan. Kalau kita umur Abang Jazlan, genap la jugak 11 years of marriage. OMG! Where did the time goes..

Ok nak di jadikan cerita, we went to a bakery trip recently. Nak beli buns for my Bapak Mertua, normally buat sendiri, tapi bila malas mode dtg melanda mmg jgn haraplah nak buat. Oh well, nowadays memang dah jarang pegi bakery. Since dah boleh bake ni (bole la sikit-sikit kan :D) memang dh tak pernah tempah cake for birthdays/anniversaries etc. Semua pun buat sendiri. Alhamdulillah, it save me a bomb! Sometimes yang kita beli ni pun ada yang tak puas hati, kurang kat sini sana. Back to the story, bila dah masuk bakery tu mula lah my boys kemaruk nak beli cakes. Just imagine a slice of cake cost us RM7, kalau buat sendiri tak la semahal tu betul tak? well bukan berkira but i know i can bake better insya Allah :D

Bila dah dok push yours truly ni so i tunaikan lah jugak. Well i just want them to taste it so that next time dah tak mintak dah, soh mama nya buat sendiri je huahuahua. 

Bila dah makan tu ha, baru realised:

Jazlan: Ma, why cake ni taste cream je?
Luqman: Mama buat sometimes tak cantik tapi sedap *huahuahua! kembang kempis kejap kekeek
Me: i told you guys, kalau mama buat lagi sedap (cet! isi bakul angkat sendiri heheeh)

So sempena nak masuk 10tahun ni besok...somebody requested a special cake from me:

Jazlan: Ma, i dont want any fancy cake, bakery one pun tak nak, nak mama buat sendiri tau. I just want a tasty Blueberry Cake...bole? 
Me: GULP! (dalam hati) alamak reti ke nak buat ni? - ok sayang nnt mama bake specially for Abang Jazlan k :D

So tadi dah google kat blog Rima, dah cilok her recipe, hope menjadi lah cake gue k....wish me luck!!!

OK before i signing off, nak share with you all - sneak preview -candy buffet table for my customer - Eshraff 1st Birthday recently. Gambar tak sempat nak update kat Canteksekali Home Deli lagi. Anyway Enjoy!




Happy Sunday Everyone!
tataaaaa

1 comment:

  1. happy besday Jazlan - untung bdan every year mak can bake yr besday cake tak yah dah jeling 2 bakery :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...